Kandahar

Kandahar werd opgericht in 1972. In november 1974 verscheen hun eerste lp Long Live The Sliced Ham. Er volgden optredens met ondermeer The Manfred Earth Band in de Kortrijkse Hallen, het PSU festival in Parijs, de festivals van Wortel, Bilzen en Werchter. Na een optreden in het Gentse Gravensteen samen met Duster Bennet en Dave Kelly begon Kandahar aan een Beneluxtoer.

Een eigen platenlabel werd opgericht onder de naam Dwarf. Dit label verzorgde de promotie van Belgische pop- en jazzmuziek met de steun van muzikant en radioman Marc Moulin. Live voor radio VPRO Nederland werd opgenomen in Studio Scoop Gent en voor de BRT Liever Live in de Zwarte Zaal van de Academie. Later werd Kandahar het huisorkest van Theater Arena bekend als Musical Theater. Vertolkingen als Rocky Horror show, Tuin der Lusten, Sun Man, Same Player Shoots Again, Shitler, Don Juan, en Preservation Act van The Kinks stonden op het programma.

Na de musicals kwamen nieuwe lp’s: In The Court of Catherina Squeezer en Pictures of The Past. Later volgen composities voor film en toneel zoals Billy de Bluffer voor het Antwerpse Fakkeltheater, Traumata een videoproductie en de muziek voor Samuel Becketts toneelstuk Spel, ook de cd Ghent, Somewhere in Europe met sfeermuziek over de gebouwen en monumenten van stad Gent stuurde kwaliteit door de luidsprekers.

Vandaag behoort de zevenkoppige formatie tot het verleden en is de groep teruggebracht tot de twee basismuzikanten: Jef De Visscher (gitaar) en Etienne Delaruye (klavier & cello). Ze componeren nog eigen nummers en zijn na 43 jaar nog niet uitgekeken op hun muziekinstrumenten!

opener 1

opener 2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s