Stan Raemdonck

Stan Z_W

Stan Raemdonck werd geboren op 26 april 1949.

Hij volgde een opleiding grafiek en was beroepshalve jaren werkzaam als grafisch ontwerper. Hij volgde ook een opleiding beeldhouwkunst aan Sint-Lucas Beeldende Kunst Gent. Maar zijn grote passie was schilderkunst waarmee hij 45 jaar actief en intensief bezig was.

Ondanks alles wat zich de laatste jaren afspeelt op de kunstscène is Stan Raemdonck steeds blijven geloven in de kracht van de schilderkunst. In zijn werk is er meer aan de hand dan het louter afbeelden van landschappen, fragmenten van de natuur of motieven die hij ontleent uit zijn eigen leefwereld. Het zijn bijna fotografische afbeeldingen, heel naturalistisch geschilderd.Het is wel duidelijk dat hij een geoefend fotografisch oog heeft voor de dingen rondom hem. Door kadrering en scherpe uitsnijdingen krijgen zijn meestal groene, soms zelfs gifgroene, schilderijen een totaal nieuwe en bevreemdende werkelijkheid. Hij brengt ons een verhaal over anders kijken naar de natuur.

In recenter werk heeft Stan Raemdonck vooral aandacht voor schaduwen of voor het spel van schaduwen. Schaduwen bekijkt hij als onvatbaar maar toch altijd zichtbaar aanwezig. Schaduwen worden in zijn nieuwe schilderijen het hoofdmotief. Hij hanteert ze als figuratieve elementen of om een bepaalde sfeer te creëren. Zo steekt het onheilspellende of mysterieuze meer dan eens de kop op.

Stan brengt een consequent en homogeen oeuvre dat getuigt van een grote artistieke beheersing en kunde, een oeuvre dat tegelijkertijd een bescheiden kritiek geeft op de omgang van de mens met de natuur en het milieu.

Schaduw-boom

LOCATIE 1 – Raadzaal, Kasteeldreef 72, Lovendegem

Stan Raemdonck
Vaartstraat 11, Lovendegem
09/372 56 19
mariettedierckx@skynet.be

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s