Katleen Holvoet

katleen holvoet

Katleen, geboren te Kortrijk, opgegroeid in Tielt, studeerde in 1976 af in Gent als maatschappelijk werkster; sindsdien werkt ze met veel enthousiasme in de pleegzorg. Zoals zoveel (West-Vlaamse) studenten is ze, samen met haar grote liefde en nog steeds beste maatje, in het Gentse blijven ‘plakken’. Toen haar twee zonen ouder werden en ze zicht kreeg op een landingsbaan (halftime werken) was er ruimte om een oude liefde, de beeldende kunsten, weer te koesteren.

Net als vroeger trok ze samen met broer Wim naar de academie, deze keer niet naar Tielt maar naar de stedelijke academie voor schone kunsten te Eeklo. Ze volgde er drie jaar tekenles. Daarna startte ze een driejarige opleiding ‘illustratietechnieken’ aan het CVO te Gent. Zo kwam ze in contact met de academie voor beeldende kunsten van Gent waar ze momenteel het laatste specialisatiejaar vol schildert. Daarnaast was ze er nog tijd voor aquarelstages in binnen- en buitenland.

Haar inspiratie haalt Katleen in eerste instantie uit de natuur, zowel dichtbij ( eigen tuintje, Vinderhoute en omgeving, wekelijkse wandelingen langs de Leie in Drongen) als verweg ( Azië, het Midden-Oosten, Afrika). Observaties worden op een geheel eigen manier verwerkt en weergegeven, zowel schilderkundig, compositorisch als door het kleurengebruik. Aandachtige kijkers merken dat er in vele werken (menselijke) wezens verborgen zitten.

In de loop der jaren ontwikkelde Katleen Holvoet een eigen beeldtaal. Ze vindt het een uitdaging zichzelf niet te herhalen en dus verder te experimenteren.

 

katleen holvoet beweging 003

 
LOCATIE 19 – Meirestraat 25, Vinderhoute

Katleen Holvoet
Kasteellaan 3, 9921 Vinderhoute
09 /227 77 47
0485/890 720
katleen.holvoet@gmail.com

 

reacties
  1. Leny schreef:

    Hoi met leny/
    Ik ben een vriendin van gelena van de brink Holvoet ken je haar.
    Ze vraagt heel vaak naar Katty

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s