Geo De Bruycker

Geo SDC16226DeelGeo[3]

Het leven is continu in beweging, niets blijft zoals het is. Ook de mens, die zijn oorsprong vindt in de natuur, is aan de cyclische bewegingen van de natuur onderworpen. Deze gesloten kringloop, het eeuwig terugkeren van het leven, vindt men terug in het mythologische symbool de ‘ourosboros’, de slang die zijn eigen staart opeet.

Generatie na generatie volgen elkaar op. Elk individu laat een spoor na in het leven, hetzij in de vorm van een belopen pad, hetzij in een handtekening, hetzij door een bepaalde realisatie… Elke handeling, elke onderneming is in strijd met de natuur en laat als het ware sporen of tekens achter die we als ‘littekens’ kunnen bestempelen. Deze gedachte vormt het uitgangspunt van alle creativiteit volgens Geo De Bruycker.

Als kunstenaar start Geo De Bruycker dikwijls vanuit het spoor dat anderen nagelaten hebben, zoals bij zijn hergebruik van bouwmateriaal. Daarbij evoceert hij met zijn kunstobjecten in zink, met zijn grafiek en met zijn schilderwerk, een schriftuur die hij zich eigen heeft gemaakt. De tekens die hij gebruikt zijn echter onleesbaar en refereren aan verloren culturen.

Deze eigen schriftuur wordt soms opgebouwd als een ‘automatisch schrift’ dat louter door het gevoel wordt gestuurd. Dan weer wordt de schriftuur meer cerebraal benaderd waarbij elk schriftteken nadrukkelijk wordt opgebouwd. Deze geschriften bevatten echter geen expliciete boodschap.

Momenteel werkt Geo rond het concept van de familiestamboom.
 

SAMSUNG DIGITAL CAMERA
 

SAMSUNG DIGITAL CAMERA

 

LOCATIE 24 – Appensvoorde 141, Lovendegem

Geo De Bruycker
Ooievaarslaan 12, 9840 De Pinte
09/282 88 02
geodebruycker@telenet.be

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s