Edwin De Keyser

edwin foto van mezelf

Edwin De Keyser experimenteerde al op jonge leeftijd met diverse artistieke vormen. Zijn al te ruime en gevarieerde interesse belette hem zich te vervolmaken. Rond zijn twintigste volgde hij een avondopleiding fotografie aan Sint-Lucas te Gent, maar daarnaast was hij ook bezig met het ontwerpen van verlichting en meubelen.

In zijn professioneel leven kwam hij uiteindelijk in de interieurwereld terecht. Zo deed hij veel ervaring op i.v.m. vorm en kleur, leerde hij zeer diverse soorten materiaal kennen (woontextiel, hout, metaal, vloerbekleding, … ), en maakte hij zich de vaardigheden eigen om deze vorm te geven.

Pas enkele jaren geleden begon hij aan een nieuwe uitdaging: beeldhouwen in (natuur)steen. Edwin gaat meestal de ‘steen’ zelf uitzoeken op zijn natuurlijke vindplaats in België, Frankrijk en Italië, wat voor een sociale band zorgt met de lokale steenbewerkers. Zo neemt hij naar Italië Belgische ‘Noir de Mazy’ mee die in Carrara sterk gegeerd is. In dit eerder kleine circuit wordt er zelden gekocht en verkocht, meestal gaat het om ‘gemoedelijk’ geven en krijgen.

Edwin De Keyzers meest favoriete werkwijze van de laatste jaren is ‘taille directe’, het zogenaamde ‘op het zicht’ kappen. Zonder uitgebreide voorstudie of exact model laat de kunstenaar het kunstwerk groeien vanuit een willekeurig volume steen. Daarbij beschikt hij over alle vrijheden om onderweg te evalueren en beslissingen te nemen; hij wijzigt zijn plannen onder invloed van wat hij ziet en hij laat het resultaat afhangen van de inspiratie van het moment.

Als gastkunstenaars heeft Edwin net als voor LovArte 2011 een aantal beeldhouwers uit de opleiding Kunstambacht Steen-Beeld van de Kunstacademie van Eeklo uitgenodigd; op dezelfde locatie kunt u grafisch werk en schilderijen van Els Demeyer bewonderen.

Edwin beeld fond wit

LOCATIE 3 – Waalken 1, Lovendegem

Edwin De Keyzer
Waalken 1, Lovendegem
0475 /876 497
flash.interior@telenet.be

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s